Omtale av Korg RK 100(S)

FordelerUlemper
Sylskarp lyd
Intuitivt kontrollsystem
Rålekkert retrodesign
Begrenset MIDI-funksjonalitet

Nok en gang har Korg slått til med en fantastisk synthesizerutgivelse. Vi har tatt en nærmere titt på produktet!

Helt siden Japanske Korg ble stiftet i 1962 under navnet Keio Gijutsu Kenkyujo Ltd har produsenten blitt forbundet med høy kvalitet. Selskapet er tungt involvert i produksjonen av musikalske instrumenter med alt fra gitarer til synthesizere og elektroniske stemmeapparat.

Her tar vi en nærmere titt på Korg RK100(S), som er en direkte oppfølger av den populære synthen RK100.

Tilbake til fortiden

Det er tydelig at Korg har lagt mye arbeid i synthens funksjonalitet og mobilitet. De retro tangentene sender tankene våre tilbake til en svunnen tid der keytar-designet var en viktig del av fremføringen til Modern Talking, A-Ha og andre 80-talls artister.

Synthesizeren har et design som er så retro at vi nærmest kjenner lukten av hårspray og varme krølltanger i det vi ser den. Likeledes er vi svært begeistret for den nye utgaven, da den soleklart er utviklet med brukervennlighet i baktankene.

Kvaliteten er heller ikke til å klage på! Mange keytar-synthesizere er laget av hardplast med varierte innslag av metall og grafitt. Korg har derimot valgt å utforme hovedkroppen i lakkert treverk med en overraskende lav vekt.

Det både ser og føles bra ut!

Musikk som fenger

Det som virkelig kjennetegner Korg er evnen til å kombinere komplekse tech-løsninger i én enkel pakke. Ikke minst er funksjonaliteten satt i førersetet, slik at både tangenter og MIDI-kontroller er lett tilgjengelig. Det er lekende lett å skape klangfarger samtidig som vi justerer de elektroniske tonene etter egen smak.

For Korg er definitivt en multi-funksjonell synthesizer og langt mer enn kun et bærbart keyboard. Forhåndsprogrammerte innstillinger lar oss velge mellom et bredt utvalg techno-beats og trance-toner som tvinger frem gåsehuden på armene.

Inkludert i pakken finner vi også noen litt mer klassiske toner som vi også kjenner igjen fra tidligere Korg modeller. Som vanlig har Korg inkludert en MIDI-utgang som lar deg koble opp synthesizeren til Korg’s egen programvare.

Via Korg sin hjemmeside kan du enkelt laste ned det programmet du ønsker.

Korg’s programvare er kompatibel med både Windows og Mac.

Tekniske finesser

Synthesizeren leveres med en split-port, slik at du kan endre lydstrømmen fra forskjellige MIDI-kontroller samtidig. Det kan virke overraskende for en såpass «enkel» synthesizer!

Korg RK100(S) lar deg lagre inntil 200 forskjellige sanger, men det er ikke mulig å foreta manuelle endringer på scenen. Da må du i stedet sette deg foran datamaskinen og ta redigeringsprogrammet i bruk.

Synthesizeren har tre oktaver og en innebygd bevegelsessensor som lar deg endre tonefallet etter eget ønske. Likevel har den ikke et moduleringshjul til forskjell fra en del andre konkurrerende tilbud.

Alt i alt er dette en flott synthesizer som vi anbefaler på det varmeste! Særlig hvis du er glad i et retro design blandet med eksepsjonelt god kvalitet.